Tuesday, May 4, 2010

Rhubarb Apple Crumble

I love love love rhubarb and I love apple crumble, so why not combine the two?
I liebe Rhabarber und ich liebe Apple Crumble, also warum nicht beides mal kombinieren?

Here is a picture of the delicious dessert we made on Sunday:
Ein Foto dieses herrlichen Nachtisches:





And here is the how to:
1 kg Rhubarb wash, peel, cut into pieces
2 apples wash, peel, cut into pieces (I love "Elstar", but you
can use your preferred apples)
1 cup of vanilla flavoured sugar mix with apples and rhubarb (I store 1 kg of sugar and
two vanilla beans in a plastic container for this delicious
sugar).
Fill mixture in a casserole dish.

Crumbles:
Mix

120 g melted butter
150 g sugar
200 g white, non-raising flour

Sprinkle crumbles over fruit mix and bake at 180° C/356 Fahrenheit (?) for about 30 mins.
Vanilla sauce goes excellently with this dessert.

Und hier das Rezept:

1 kg Rhabarber, waschen, schälen und in Stücke schneiden
2 Elstar Äpfel, waschen, schälen und in Stücke schneiden (wer es lieber süßer mag, kann auch eine süßliche Apfelsorte wählen. Ich mag es säuerlich)
80 g Zucker unter das Obst mischen (Ich nehme dafür Zucker, den ich mit 2
Vanilleschoten pro Kilo aufbewahre.)
Mischung in eine längliche
Auflaufform geben.

Streusel:
120 g Butter schmelzen und mit
150 g Zucker und
200 g Mehl vermengen, bis sich schöne Streusel gebildet haben.

Streusel über das Obst geben und ca. 30 min bei 180°C im Backofen backen.
Dazu schmeckt Vanillesoße sehr gut!

3 comments:

Ulrike said...

Looks wonderful! I love rhubarb, too.

joannamauselina said...

I will try it out this weekend! It looks great!

joannamauselina said...

I did try it, and it was great! Thanks for the recipe.