I love love love rhubarb and I love apple crumble, so why not combine the two?
I liebe Rhabarber und ich liebe Apple Crumble, also warum nicht beides mal kombinieren?
Here is a picture of the delicious dessert we made on Sunday:
Ein Foto dieses herrlichen Nachtisches:
And here is the how to:
1 kg Rhubarb wash, peel, cut into pieces
2 apples wash, peel, cut into pieces (I love "Elstar", but you
can use your preferred apples)
1 cup of vanilla flavoured sugar mix with apples and rhubarb (I store 1 kg of sugar and
two vanilla beans in a plastic container for this delicious
sugar).
Fill mixture in a casserole dish.
Crumbles:
Mix
120 g melted butter
150 g sugar
200 g white, non-raising flour
Sprinkle crumbles over fruit mix and bake at 180° C/356 Fahrenheit (?) for about 30 mins.
Vanilla sauce goes excellently with this dessert.
Und hier das Rezept:
1 kg Rhabarber, waschen, schälen und in Stücke schneiden
2 Elstar Äpfel, waschen, schälen und in Stücke schneiden (wer es lieber süßer mag, kann auch eine süßliche Apfelsorte wählen. Ich mag es säuerlich)
80 g Zucker unter das Obst mischen (Ich nehme dafür Zucker, den ich mit 2 Vanilleschoten pro Kilo aufbewahre.)
Mischung in eine längliche Auflaufform geben.
Streusel: 120 g Butter schmelzen und mit
150 g Zucker und
200 g Mehl vermengen, bis sich schöne Streusel gebildet haben.
Streusel über das Obst geben und ca. 30 min bei 180°C im Backofen backen. Dazu schmeckt Vanillesoße sehr gut!
Tuesday, May 4, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
Looks wonderful! I love rhubarb, too.
I will try it out this weekend! It looks great!
I did try it, and it was great! Thanks for the recipe.
Post a Comment